{Stilleven in velatura} schilderen – online

Online cursus waarbij Iris in twee video’s twee verschillende stillevens schildert met toepassing van de Velatura techniek. Met als extra’s: tips voor als je zelf een stilleven wil neerzetten en een korte video die je laat zien hoe je de velatura kunt gebruiken voor nieuwe zin in schilderijen waarvan je niet weet wat je ermee moet.

Alle lessen (en wat je verder nodig hebt) staan bij elkaar op een webpagina; je kunt ze doen wanneer het jou uitkomt – Prijs € 50,00

Les 1: De eeuwenoude Velatura techniek die Leonardo da Vinci al gebruikte kun je op verschillende manieren gebruiken. In deze les past Iris deze semi-transparante laag toe om een beeldje van porselein die mooie gloed te geven.

Les 2: Rood is zo’n mooie kleur, maar mist vaak intensiteit en nuance als je het in de eerste lagen al aanbrengt. Deze les laat zien hoe je de kleur opbouwt en er variatie in aanbrengt; de velatura is daarbij een uitkomst.

Extraatje: Soms heb je zo’n schilderij waarvan je niet weet wat je er nog mee aan moet. Dan kan de velatura techniek je helpen om je werk weer met een frisse blik te bekijken.