{Cursus portret} tekenen & schilderen – online

Leer in drie uitgebreide videolessen hoe je stap voor stap een portret op een klassieke manier opzet en verder uitwerkt € 75,-

Met veel tips, uitleg, inspiratie en de nodige kunst(geschiedenis). De lessen en overige info staan bij elkaar op een webpagina; je kunt ze doen wanneer het jou uitkomt.

{Ik wil de online schildercursus} {Ik wil de online tekencursus}

{Portret} tekenen

Met de kruistechniek, afgeleid van de klassieke methode van Charles Bargue, neem je de foto over op je papier. Iris legt uit hoe en waarom…

In de tweede les komen de grijzen aan bod. Je leert hoe je lange punten aan je potloden slijpt en deze gebruikt om mooie overgangen van licht naar donker te tekenen. De laatste les zie je hoe je details uitwerkt en het portret verder afmaakt.

{Portret} schilderen

Je begint met het aanbrengen van de onderlaag in gebrande sienna. Als deze laag droog is, neem je de afbeelding over op je doek.

Bij het aanbrengen van de grisaille werk je alleen in grijstonen. Je kijkt vooral naar licht & donker en brengt vorm en diepte in je portret. Hoe beter de grisaille, hoe makkelijker het daarna wordt.

Als de grisaille droog is, kun je verder met kleur en details. Je leert hoe je in dunne lagen huidskleur aanbrengt en wat belangrijk is bij het uitwerken van de ogen, neus en mond.