Schilderen in olieverf – voor beginners


Vijf weken van 7 juni t/m 6 juli 2022


Ook wanneer schilderen nieuw voor je is, ben je welkom bij Het SchilderLaB. In deze 5-weekse cursus maak je stap voor stap kennis met de techniek van het schilderen in olieverf. Je begint met het schilderen van Het Appeltje en leert daarmee kleuren te mengen en mooi in elkaar te laten overlopen. Wanneer je – na twee of drie lessen – je appeltje af hebt, begin je aan een nieuw schilderij. In overleg met Iris bepaal je wat je gaat schilderen; een klein stilleven, een landschap of misschien een portret als je daaraan toe bent. 

De groep waar je inzit, bestaat niet alleen uit beginners; er zijn cursisten bij die al langer les hebben. Iedere les start Iris met een algemene uitleg of korte tutorial waarna er een specifieke uitleg voor de beginners is en je vervolgens zelf aan de slag kunt. Gedurende de cursus besteedt Iris ook aandacht aan meer technische aspecten zoals soorten verf + kleuren, ondergronden en penselen.

De cursus loopt van 7 juni t/m 6 juli en je kunt nog meedoen op woensdag van 13.00 – 16.00 uur. Wil je les op dinsdag 19.00 – 22.00 u of woensdag 9.00 – 12.00 u stuur dan een mail, dan kijken we welke mogelijkheden er zijn.

De kosten zijn € 150,- inclusief materialen. Je hoeft dus helemaal niks mee te nemen en alleen maar zin te hebben om te gaan schilderen.