Deze cursus zit vol!

Wil je er de volgende keer op tijd bij zijn? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod. Je krijgt dan zo’n 6x per jaar een mail van ons.

◊◊◊◊◊

Cursus portrettekenen op donderdagavond 19.00 – 22.00 uur         13 lessen van 9 januari t/m 16 april (geen les op 20/2 en 27/2)            € 318,50

Lessen & materialen Met kop en schouders

 

   

Als je een portret van iemand tekent, gaat het niet alleen om het gezicht. Je wil natuurlijk wel dat de mond klopt en dat je de juiste blik weet te vangen, maar een houding, breedte van de schouders en stand van het hoofd zeggen zeker zoveel. Zaak dus om die pose ook goed neer te zetten. En dat is wat je gaat leren in deze cursus: een overtuigend portret tekenen met kop en schouders. Of meer, als je dat wil…

Daarvoor is kennis van de anatomie en proporties van nek, hoofd en schouders belangrijk. Doordat je nek uit zoveel spieren bestaat, kan je hoofd al die verschillende standen aannemen. Voor iedere stand worden weer andere spieren gebruikt. Dit kun je alleen goed tekenen als je begrijpt hoe een hoofd aan de nek zit en hoe die nek uit de schouders komt.

In deze cursus krijg je best wat uitleg en theorie, maar zonder te oefenen leer je het niet. Verwacht iedere les de nodige opdrachten waarbij je lekker gaat schetsen en echt leert kijken naar hoe het zit met die verhoudingen tussen hoofd, nek en schouders. Ook het ontwikkelen van je eigen stijl krijgt de nodige aandacht.

Tegen het eind van de cursus ben je klaar voor het slotstuk. Op mooi papier, met materiaal waar jij het liefst mee werkt maak je in een aantal lessen een portret naar keuze dat je helemaal uitwerkt!