Basiscursus {Tekenen}

10 weken (5 videolessen en 5 live-lessen in ons atelier) , eerste live-les op zaterdag 19 of 26 september 2020, 10.00 – 13.00 uur, € 237,50

NB. ons lokaal is zodanig ingericht dat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden. Mocht er weer een lockdown komen dan schuiven de lessen door.

Wil je meedoen? Schrijf je dan hier in!

De werking van licht & donker, schetsen, mooie overgangen tekenen, potloden met een mooie lange punt maken, de greyscale, materialen als houtskool, inkt en pastel. Het komt allemaal voorbij in deze cursus die vooral bedoeld is om je lekker aan het tekenen te krijgen. De lessen zitten vol oefeningen, theorie, materiaalkennis en achtergrondinformatie over realistisch tekenen. Geschikt voor zowel beginners als tekenaars met wat meer ervaring.

Iedere (video)les komt er een nieuwe techniek of methode aan bod en gedurende de cursus maak je kennis met materialen als inkt, houtskool en pastel.

Tijdens de vijf live-lessen bij Het SchilderLaB hoor je interessante weetjes en komen er verschillende kunstenaars aan de orde. Je werk wordt besproken en je krijgt, na de inleiding en uitleg, één of meerdere opdrachten waarmee je onder andere ingaat op compositie, schetstechnieken en je eigen manier van tekenen. Eenvoudige en minder eenvoudige technieken dagen je uit om nieuwe dingen te ontdekken en houden je gemotiveerd.

De vijf videolessen gaan in op de meer technische kant van het tekenen. Zoals bijvoorbeeld licht & donker (clair-obscur), toonwaarden, papiersoorten, de gulden snede. De opdrachten die je in de video’s krijgt komen worden voorgedaan en kun je thuis in je eigen tempo doen. En ook steeds weer terugkijken als je het even niet meer weet…

Wanneer heb je les

Je hebt om de week les in ons atelier en begint op 19 september of de 26e. Hierover ontvang je van tevoren bericht. De week dat je geen live-les hebt kun je de videoles doen. De lessen in Het SchilderLaB zijn op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

De videolessen krijg je voor aanvang van de cursus gemaild.