{Basiscursus} Tekenen – online

Vijf online video-lessen vol uitleg en oefeningen. En daarbij nog extra opdrachten waarmee je aan het tekenen blijft. De lessen staan bij elkaar op een webpagina en kun je doen wanneer het jou uitkomt. Prijs € 125,-

Leer de beginselen van het realistisch tekenen

De werking van licht & donker, schetsen, subtiele overgangen tekenen, potloden met een mooie lange punt maken, de greyscale, perspectief en compositie. Het komt allemaal voorbij in deze cursus die vooral bedoeld is om je lekker aan het tekenen te krijgen. De lessen zitten vol oefeningen, theorie, materiaalkennis en achtergrondinformatie over realistisch tekenen. Geschikt voor zowel beginners als tekenaars met wat meer ervaring.

Iedere les komt een andere techniek of methode aan bod en gedurende de cursus maak je kennis met verschillende materialen. Zoals bijvoorbeeld licht & donker (clair-obscur), toonwaarden, papiersoorten, de gulden snede.

De tutorials dagen je uit om het zelf te gaan doen. Zo teken je een mooi balletje, oefen je met compositie en leer je hoe je een afbeelding over kunt nemen. Gewoon thuis in je eigen tempo. En als je het even niet meer weet, kijk je de les weer even terug.

Daarnaast krijg je verschillende downloads met extra opdrachten en uitleg om dat wat je geleerd hebt op een andere manier te oefenen.