– Stilleven; stof en structuur –


Voor schilders en tekenaars.

Cursus van tien lessen van 22 maart t/m 3 juni – Er is geen les in de meivakantie van 30 april tot 8 mei


Wat maakt de tafel die je tekent van hout en hoe krijg je die transparante glans in een glas water? Wat doe je met de plooien in een lap stof? En wordt het dan een zijden sjaal of een poetsdoek?

Je denkt er misschien niet over na, maar bij alles wat je tekent of schildert ben je bezig met stofuitdrukking; het zo goed mogelijk weergeven van het materiaal waar een object van gemaakt is. Is het glad, rafelig, poreus, glibberig of dof en waar zit ‘m dat dan in?

Met het stilleven als onderwerp neem je deze tien lessen een duik in de wereld van materialen en texturen. Een cursus vol uitleg en oefeningen, stillevens in het lokaal om na te tekenen of schilderen en natuurlijk een eigen slotstuk waar je meerdere lessen aan werkt. Als beginner leer je hoe je met potlood verschillende structuren weergeeft en maak je een uitstapje naar pastelkrijt. Er is aandacht voor verschillende papiersoorten en ondergronden om op te schilderen. En voor de schilders onder ons wordt er gekeken naar soorten penselen en welke je het beste waarvoor kunt gebruiken.

Wanneer je er klaar voor bent zet je een stilleven op in olieverf. Ben je al (verder) gevorderd dan oefen je net zo met stofuitdrukkingen, maar kies je zelf het materiaal waar je mee werkt.

10 lessen van 3 uur | prijs € 260,-

De cursus loopt van 22 maart – 3 juni 2022. Er is geen les in de meivakantie van 30 april – 8 mei

Lestijden: dinsdag 19.00 – 22.00 u (VOL*) | woensdag 9.00 – 12.00 u (VOL*) | woensdag 13.00 – 16.00 u | vrijdag 9.00 – 12.00 u | je schrijft je in voor een bepaalde dag en tijd, gemiste lessen mogen worden ingehaald.

*Zit de les die je wil vol? Dan kun je een mail sturen om op de reservelijst te komen.