{Cursus Model} tekenen & schilderen – online

Online cursus van 4 videolessen met veel tips, uitleg, inspiratie en de nodige brokjes kunst(geschiedenis). Alle lessen staan bij elkaar op een webpagina; je kunt ze doen wanneer het jou uitkomt – Prijs € 100,00

{Model} tekenen & schilderen

Om een model goed neer te zetten, komt het aan op heel goed kijken. En ook enig begrip van de anatomie is onontbeerlijk; het skelet, de verhoudingen van het menselijk lichaam, wat gebeurt er als je beweegt. Elke les komt er een ander onderwerp aan bod waar Iris je van alles over vertelt.

De oefeningen zetten je aan het kijken en je gaat steeds beter zien hoe een lichaam in elkaar zit. Het is uiteraard een kwestie van veel doen. Niet te klein en precies, maar lekker schetsen met houtskool of a la prima schilderen.

De lessen

De eerste twee lessen gaan over anatomie: het skelet & de spieren. Ingewikkeld, maar met de leuke oefeningen die erbij zitten, krijg je de basis wel in de vingers.

Daarna de zogenaamde lange stand: met Pieternel als online model leert Iris je hoe je een model opzet. Hoe meet je het model op, welke hoofdvormen zijn belangrijk en hoe werk je het vervolgens uit. Op getint papier met krijt naar keuze (zwart/wit of kleur). En als je schildert, werk je nat in nat.

De laatste les oefen je korte standen. Met snelle bewegingen en in een paar lijnen probeer je de houding te pakken. Zoals je een wandelaar in het voorbijgaan zou tekenen. Bij de lange standen heb je tijd;

Hoewel er veel overeenkomsten zijn, krijgen schilders (deels) andere online lessen dan tekenaars. Zoals je van ons gewend bent, besteden we ook aandacht aan de materialen die je gebruikt.