BLIK OP BUITEN – tekenen & schilderen

Een cursus vol tips hoe je op verschillende manieren een sfeervol landschap tekent of schildert. Je leert in snelle schetsen het uitzicht op je vakantieadres weer te geven, en bijvoorbeeld een vergezicht, berglandschap of rivierlandschap in meerdere lagen op te bouwen en uit te werken. Dat kan natuurlijk heel precies met alle blaadjes aan de bomen, maar ook abstracter, in grotere vormen.

De eerste 6 lessen beginnen klassikaal en gaat Iris in op een kunstenaar, een bepaalde techniek of materiaal. Je krijgt verschillende opdrachten waarbij je ingaat op details zoals een paaltje, vogeltjes en takken, kleuren of materialen. Hier kun je gerust de hele les zoet mee zijn, maar je mag altijd een eigen werk opzetten.
Als je voldoende kennis en inspiratie hebt opgedaan, besteedt je de laatste 4 lessen van de cursus aan je eigen project. Je bent vrij in het materiaal waar je mee werkt, het landschap dat je schildert – van een foto of schilderij – en hoe lang je daarover wil doen. Voor beginners hebben we een paar mooie voorbeelden waar je uit kunt kiezen.

10 live-lessen van 3 uur in ons atelier | in groepen van 10 cursisten

prijs € 260,-

Lestijden: dinsdag 19.00 – 22.00 u (VOL) | woensdag 9.00 – 12.00 u | woensdag 13.00 – 16.00 u (VOL) | vrijdag 9.00 – 12.00 u | je schrijft je in voor een bepaalde dag en tijd

Zit de les die je wil vol? Dan kun je een mail sturen om op de reservelijst te komen.

De cursus duurt van 31 augustus tot 13 november 2021. Er is geen les in de herfstvakantie (16 tot 24 oktober).