Deze cursus is afgelopen. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod. Je krijgt dan zo’n 6x per jaar een mail van ons.


Gemaakt door onze cursisten:

8 weken van 28 oktober tot 20 december 2019  –  € 208,00 – Inschrijven

Hoe ziet jouw landschap er uit?

Met alle inspiratie die je opdoet in deze cursus, krijg je vanzelf zin om je eigen landschap te gaan maken. Je kunt kiezen wat je wil. Een berglandschap, weilanden met boerderijtjes of een vergezicht. Misschien heb je nog een foto van een landschap toen je op reis was. Zoek maar vast op wat jou aanspreekt.

In het begin van de cursus kijk je veel naar voorbeelden van Cézanne en andere bekende, of minder bekende, kunstenaars. Wat voor een ideeën hadden zij, welke techniek(en) gebruikten ze en hoe werkten ze met kleur.

Je krijgt opdrachten waarmee je uitprobeert hoe je op verschillende manieren een landschap kunt schilderen. Dat kan heel precies met alle blaadjes aan de bomen, maar abstracter, in grotere vormen, kan ook. Bob Ross was natuurlijk een goeie, hij schilderde veel ‘happy accidents’ die erg goed uitpakten. Als dat bij jou niet zo is, maakt dat helemaal niet uit. Niet alles wat je maakt hoeft goed en mooi te worden. Het gaat er om dat je de mogelijkheden ontdekt en een manier vind die bij jou past. Dan is schilderen het allerleukst!

Thema Landschap   8 weken van 28 oktober tot 20 december 2019  –  € 208,00      IK SCHRIJF ME IN!

Download: Materiaallijst Landschappen*  Als de lijst niet in beeld verschijnt, dan staat deze waarschijnlijk in je downloads.                                                                           IK SCHRIJF ME IN!

*Wanneer je bepaalde materialen niet hebt, kun je deze tegen een kleine vergoeding van ons gebruiken.