– HET MENSELIJK FIGUUR –


Tien lessen van 18 april 2023 tot half juni 2023. Er is geen les in de meivakantie (1 t/m 7 mei 2023)


Je kan iemand al van een kilometer afstand herkennen. Wat is dat toch ? De houding van een persoon zegt zo veel. Maar om het op papier of doek te krijgen is een tweede !

Het menselijk lichaam is het meest tijdrovende aspect van een klassieke academie, dat gaat Het LaB niet in tien lesjes overkoepelen, wat wel kan is een prachtig inzicht geven met de belangrijkste -do and don’t-s.

In de eerste lessen krijg je veel uitleg over anatomie en gaan we daarmee oefenen. Je leert waar de zichtbare botten en belangrijkste spieren zitten. Er komen mooie voorbeelden van kunstenaars voorbij en er wordt je geleerd wat je kan doen om jezelf na de cursus verder te ‘bekwamen’. Als voorbeelden wordt er gebruik gemaakt van levensgrote posters en in de laatste lessen gaan we voor de snelschetsen zelf staan en één keer is er een model voor lange standen.
Tegen het eind van de cursus ben je klaar voor een slotstuk. Ben je al gewend aan verf dan kies je het materiaal waar jij het liefst mee werkt. Als beginner word je geholpen bij het opzetten, maken en afwerken van een schilderij waar natuurlijk een figuur naar eigen keuze op staat.

10 lessen van 3 uur | prijs € 260,-

Lestijden: dinsdag 19.00 – 22.00 u | woensdag 9.00 – 12.00 u | woensdag 13.00 – 16.00 u | vrijdag 13.00 – 16.00 u | je schrijft je in voor een bepaalde dag en tijd

Zit de les die je wil vol? Dan kun je een mail sturen om op de reservelijst te komen.