Tekenen & schilderen

Leer in drie uitgebreide videolessen hoe je stap voor stap een portret op een klassieke manier opzet en verder uitwerkt. Tekenen of schilderen, het kan allebei.

Onze online lessen zitten vol weetjes, materiaalkennis en tips die je helpen de techniek onder de knie te krijgen.

En wil je een keer feedback of laten zien wat je gemaakt hebt. Dan kun je terecht op de besloten facebook-groep met collega schilders en tekenaars. En je bent altijd welkom om een live-les bij te wonen. Als online cursist krijg je hier korting op.

{Portrettekenen}

Drie lessen bij elkaar op een webpagina; je kunt ze doen wanneer het jou uitkomt. En zo vaak terugkijken als je wil – € 75,-

Ik wil de online cursus portrettekenen

Les 1 – De opzet

Middels de kruistechniek, afgeleid van de klassieke methode van Charles Bargue, neem je de foto over op je papier. Iris legt uit hoe en waarom…

Les 2 – De grijzen

Je leert je hoe je, met lange punten aan je potloden, mooie overgangen maakt van donker naar licht. Daarmee krijgt je portret vorm en diepte en wordt het steeds meer een mens.

Les 3 – Details & afwerking

Pas wanneer de grijzen er goed in zitten, kan je verder met de details. Je leert hoe je dat doet en waar je op moet letten. Misschien is dit wel het leukste van alles: je portret gaat steeds meer lijken.

{Portretschilderen}

Drie lessen bij elkaar op een webpagina; je kunt ze doen wanneer het jou uitkomt. En zo vaak terugkijken als je wil. – € 75,-

Ik wil de online cursus portretschilderen

Les 1 – Onderlaag & portret overnemen

Deze les bestaat uit twee delen. Je begint met het aanbrengen van de onderlaag in gebrande sienna. Als deze laag droog is, neem je de afbeelding over op je doek.

Les 2 – De grisaille

Bij het aanbrengen van de grisaille werk je alleen in grijstonen. Door vooral te kijken naar licht & donker krijgt je portret meer vorm en diepte.

Les 3 – Glaceren & details uitwerken

Wanneer de grisaille er goed op staat, kan je verder met de details. Je leert hoe je in dunne lagen huidskleur aanbrengt en wat belangrijk is bij het uitwerken van de details.