Beide cursussen van Rogier zitten vol. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte blijven van de cursussen die Rogier geeft bij Het SchilderLaB.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

 Rogier Willems

Cursus portretschilderen door Rogier Willems

In deze korte cursus werk je onder leiding van Rogier Willems twee dagen aan een portret. Met olieverf en naar levend model. Er zijn maximaal 12 deelnemers en twee modellen, dus zit je dicht op de huid van het model en is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Met een heldere uitleg en uitgekiend palet helpt Rogier je om een krachtig en sprekend portret te schilderen. Hoewel zijn techniek geworteld is in de klassieke technieken gaat het er bij Rogier wat ruiger aan toe. Vanuit je eigen mogelijkheden leert hij je zijn aanpak: je werkt direct in verf, maakt een opzet in grote vormen en donkere kleuren. Van daaruit werk je aan de detaillering door het aanbrengen van licht en kleur. Geen voorzichtige penseelstreken, maar lekker vrij en dik in de verf. De verfstreken en kleuren mogen gezien worden!

 

Op zaterdag beginnen we om 10 uur met koffie en een korte instructie. Daarna installeren de twee modellen zich en zoekt ieder een plekje rondom het model van keuze. Gedurende de hele dag is er gratis koffie en thee beschikbaar en er zijn versnaperingen en fruit aanwezig. We werken door tot 17:00 uur en bespreken de resultaten van de dag met een glaasje wijn.

Zondag beginnen we weer om 10.00 uur en sluiten we rond vijven het weekend af met louter meesterwerken en een glaasje wijn, natuurlijk.          

> 21 & 22 maart – 2 dagen van 10.00 tot 17.00 uur – € 180,00 inclusief verf, schilderpaneel, versnaperingen en modellen*   (VOL)                                                    > 4 & 5 juli – 2 dagen van 10.00 tot 17.00 uur – € 180,00 inclusief verf, schilderpaneel, versnaperingen en modellen*  (VOL)

 

Nog vragen? Neem contact op met Rogier:                                                                      06 51 262 080 / info@rogierwillems.nl / www.rogierwillems.nl

INSCHRIJVEN doe je door een mailtje te sturen naar Rogier.

 *Voor deze cursus geldt dat je zelf kwasten, reukloze biologische terpentine, 3 afsluitbare potjes, lappen en een palet mee neemt. Olieverf, olieverfpapier en/of schilderpanelen en lijnolie levert Rogier.

Het gebruikte kleurenpalet bestaat uit: Titaanwit, gele oker, gebrande sienna, ultramarijn blauw, ceruleum blauw, karmijnrood, citroengeel, cadmium oranje, gebrande omber en vermiljoenrood.

Locatie: Het SchilderLaB, Schoollaan 8, 3481 GH Harmelen