– Beweging in lijn en kleur –


Tekencursus van 24 maart t/m 4 juni 2022


Kleur in je tekening… het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. De kleuren die je gebruikt, zijn namelijk nogal bepalend. Zaak dus om kleur eens onder de loep te nemen en hier flink mee te gaan oefenen.

Wuivende riethalmen, rennende kinderen; het is lekker als er vaart in een tekening zit. Dat kan in lijn, maar ook met kleur kun je ook heel mooi beweging suggereren. Maar hoe en wanneer pas je het toe? Met een portie kleurenleer als basis en materialen als kleurpotlood, pastelkrijt en waterverf ga je het gewoon maar laten gebeuren.

Iedere les krijg je uitleg over kleur en de materialen waarmee gewerkt wordt. Deze materialen hebben allemaal andere eigenschappen en je past ze op verschillende manier toe. De meeste tekenmaterialen werken vrij direct: heb je de verkeerde kleur op je papier gezet dan kun je dit niet altijd meer verbloemen. Het gaat er om dat je er weloverwogen mee omgaat, vaak is subtiel kleurgebruik al voldoende.

Tijdens de les ga je aan de hand van opdrachten experimenteren met verschillende materialen. Neem mee wat je zelf hebt, maar je mag (tegen een kleine vergoeding) ook materiaal gebruiken dat bij Het SchilderLaB voorhanden is. Er is iedere les tijd voor je eigen werk. Je bent dan vrij om te kiezen welk materiaal je gebruikt en wat je gaat tekenen. Ga dus maar vast op zoek naar beelden vol beweging die jou aanspreken.

donderdag 19.00 – 22.00 uur | 10 lessen van 3 uur | prijs € 260,-

zaterdag* 10.00 – 13.00 uur | 9 lessen van 3 uur | prijs € 234,-

*De cursus duurt van 22 maart – 4 juni. Er is geen les in de meivakantie van 30 april – 8 mei, daarom bestaat de cursus op zaterdag uit negen lessen. Gemiste lessen mogen worden ingehaald.

Zit de les die je wil vol? Dan kun je een mail sturen om op de reservelijst te komen.